De här små frasiga biffarna kommer garanterat få dig på fall, och dessutom förebygger de matsvinn!
Om du kommer på dig själv med att ha kokat för mycket ris kommer det här receptet rädda din dag! Nu får du nämligen användning för det överblivna riset som står och dammar i kylen.
För att göra supersmarriga risfritters behöver man nämligen bara lite kallt kokt ris, och vips har du det perfekta tillbehöret till bacon eller en god korv. Risbiffarna kan även bli en lyxig rätt i sig själv, med lite kall sås, skalldjur eller en god salsa.
Så nästa gång du lagat ris, var noga med att kyla resterna direkt och laga risfritters dagen efter! Jag har provat flera recept men tycker att sajten Land har det bästa. Se hur du gör nedanför.
Recept risfritters
Det här behöver du:
- 3 dl kokt kallt matris
- 1 ägg
- 2 msk vetemjöl
- 0,5 dl finhackade grönsaker, till exempel persilja, finriven morot, purjolök eller gul lök.
- Salt och peppar
- (Lite riven ost)
- Smör och matolja att steka i
Så här gör du:
1. Börja med att blanda ihop ingredienserna. Du behöver inte använda riven ost, men de gör biffarna lite fylligare.
2. Stek sedan en testbiff. Här får du testa dig fram och justera mängden mjöl och kryddning så den håller ihop bra. Ett tips är att steka i smör och matolja tillsammans.
3. När du känner dig nöjd är det bara att steka alla fritters. De kan avnjutas direkt men passar också perfekt till en matlåda då de både tål att värmas men även är goda kalla.