Gravid kvinna födde plötsligt i sin bil – blev chockad över vad som kom ut

En ung kvinnas otroliga förlossningsberättelse sprids nu världen runt. Hon födde en liten pojke på passagerarsätet i sin bil i förra månaden och fick stora ögon då hon såg honom för första gången.

Alla födslar är annorlunda, men de flesta sker trots allt enligt planen.

Så gick det inte för amerikanska Raelin Scurry då hon födde sin andra son förra månaden. Den unga kvinnan från Pennsylvania skulle egentligen först ha fött den 18 oktober, men födseln gick plötsligt igång 5 augusti. Det skriver Huffington Post

Värkarna började redan klockan 10 på morgonen, men då det var lång tid kvar till det beräknade datumet, slog modern bort det som Braxton hicks sammandragningar. Då värkarna plötsligt blev mer intensiva, beslutade paret sig för att åka till sjukhuset. 

Efter att ha lämnat deras femåriga dotter hos morföräldrarna, så körde Raelin Scurry och hennes fästman mot sjukhuset, som bara låg ett kvarter bort i bil. 

Men plötsligt gick det fort. Barnet ville ut.

– Jag ringde till larmcentralen för att jag var så rädd. De förstod dock inte vad jag sa mellan skriken, så jag gav telefonen till min , fästman berättar Raelin Scurry, som inte kunde vänta längre.

– Jag tog av mina byxor och tog tag och jag kunde se att hans huvud var där. Jag pressade en gång och så kom min mirakelbaby ut. Då jag tittade ned upptäckte jag att han fortfarande låg i fosterhinnan, skriver Raelin Scurry på Instagram.

Larmcentralen bad paret vänta på en ambulans i nödspåret, men föräldrarna visste att de själv kunde komma fram snabbare till sjukhuset och därför fortsatte de att köra, medan Raelin Scurry hade sin nyfödda pojke i knät, med fosterhinnan omkring sig.

Parets son blev född allt för tidigt i vecka 29 på sätet i parets bil, men lyckan log mot den lilla pojken.

För då han kom till världen låg han fortfarande inne i fosterhinnan, vilket är sällsynt d fosterhinnan normalt brister före ett barn blir fött. Barnmorskor kallar det också för en segerhuva, då det sägs bringa lycka att bli född i en intakt fosterhinna. 

Läkarna kunde också berätta för den lättade modern att bara en ut av 80.000 bebisar blir född i en intakt fosterhinna.

Den lilla pojken vägde bara ett och ett halvt kilo vid födseln och blev därför inlagd i en kuvös då paret ankom till sjukhuset.

Föräldrarna var förståeligt nog mycket bekymrade:

– I början var han helt stilla och jag kunde bara be för att han var okay. Men så strök jag honom över ansiktet med min tumme, varpå han drog sina fötter och ben till sig, som om han förstod mig och försäkrade oss om att han var okay, skriver Raelin Scurry på Instagram. 

I dag väger pojken, som ännu inte har fått ett namn, cirka två kilo och läkarna är övertygade om att han nog ska klara sig ganska fint.

Sponsrat innehåll

Andra läste även