Gravida Carina Bergs chock – efter händelsen hos barnmorskan: ”Hur?”

Carina Berg har gått på många ultraljud sedan hon blev gravid. Nu berättar hon om chocken som uppstod efter förra besöket.
– Hur?!, utbrister hon.

I slutet av oktober avslöjade Carina Berg och maken Erik att de väntade sitt andra gemensamma barn. I kommentarsfältet vällde det inte hundratals gratulationshälsningar från glada följare och vänner.

”Vi är fyra lyckliga och väldans glatt överraskade familjemedlemmar som väntar på dig med massa kärlek och gos”, skrev hon bland annat när hon berättade om den stora nyheten för sina följare på Instagram.

Carina är inte den enda som väntar tillökning. Poddkollegan och väninnan Carolina Gynning är också gravid.

I början av året avslöjade Carolina att hon var gravid genom att visa upp sin gravidmage på Instagram.

Väninnornas gemensamma lycka gör att lyssnarna får höra en hel del prat om allt som har med graviditet och barn att göra i deras gemensamma podd. Men när de kommer in på läkarbesök berättar Carina plötsligt om sin stora chock hon fick efter ett av sina ultraljud.

Foto: Instagram

– Du, de här ultraljuden som vi har varit på. Då säger de ju såhär ”här ser man hjärnan, här ser man hjärtklaffen och här ser man det här och det här”. Och jag känner bara ”men gud, det är som att någon spår i kaffesump”. Ser du något?, frågar Carina sin vän som förstår precis vad hon menar:

– Det har du faktiskt rätt i! Jag sa ju till min barnmorska en gång att ”det du mäter nu är ju faktiskt utanför barnet”.

Carina skrattar åt sin Carolinas kommentar och erkänner att hon brukar sitta tyst och låtsas som hon ser det de pratar om, men att hon egentligen inte brukar se någonting alls.

– För det här är ju lika stark sanning för mig som om någon skulle spå i moln. Det ser ju ut som ett oväder där inne. Det är sjukt imponerande att de kan se något där, säger hon innan hon fortsätter:

– Jag gick ju på så många ultraljud eftersom de var lite oroliga där att den här bebisen skulle ha något konstigt. Som den tack och lov inte hade. Men då var det ju mycket såhär ”ja, jättefin vinkel på foten”. Liksom vadå vinkel på foten? Hur kan man ens hitta det?!

Sponsrat innehåll

Andra läste även