Greta Thunbergs nya hårda pik mot Donald Trump: ”Han ser ut som en…”

Donald Trump och den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har haft sina fajter under året. Nu skickar Greta en ny hånfull passning till USA:s förra president.

Greta Thunberg har en enorm följarskara i sociala medier. Hennes Instagram-konto har över 10 miljoner följare som vill veta vad Greta gör på dagarna.

Under pandemin har den svenska klimataktivisten intervjuats digitalt vid många tillfällen, vilket har fått Expressen att fråga varför hennes armar och händer rör på sig.

I ett nytt inlägg svarar hon på tidningens fråga, och svaret stavas broderi.

”Några av er har undrat vad jag gör med mina händer under onlineintervjuer”, skriver Greta Thunberg och fortsätter:

”Det här är vad som sker bakom kameran när jag gör intervjuer, paneldiskussioner, möten och onlinelektioner på min skoldator. Händerna och hjärnan vill hålla sig sysselsatt”.

Källa: Twitter

Nya hånet mot Donald Trump

Det ligger dock mer bakom det uppmärksammade inlägget. Följare med skarp blick har nämligen upptäckt att texten Greta broderat faktiskt är en pik till Donald Trump. Det går att läsa: ”Four seasons total landscaping”.

Texten hänvisar till det som skedde när Donald Trump förlorade presidentvalet i höstas. Trumps kampanjfolk meddelade då att det skulle hållas en presskonferens på hotellet Four Seasons Hotel i Philadelphia, för att förklara hur Trump skulle vinna valet.

Inlägget raderades kort därefter av Trump själv som meddelade att presskonferensen inte skulle hållas på något lyxhotell utan på en liten parkeringsplats utanför ett trädgårdsföretag i stadens utkanter.

Det är detta Greta hänvisar till, för trädgårdsföretagets namn är ”Four seasons total landscaping”, vilket hon har broderat in.

Wikipedia

”Väldigt glad ung tjej”

Duon har dock haft sina duster även tidigare. I september 2019 twittrade Donald Trump ut ett klipp på en märkbart upprörd Greta Thunberg med följande text: ”En väldigt glad ung tjej som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så underbart att se.”

Greta skulle dock få sin revansch. När Trump i januari tvingades ut ur vita huset kontrade 18-åringen. På sina social medier skickade hon en syrlig hälsning till den förra presidenten:

”Han ser ut som en väldigt glad gammal man som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så underbart att se!”, skrev Thunberg och spelade på Trumps tidigare meddelande mot henne.

Vad tycker ni om Gretas ”kupp” mot Donald Trump?

Sponsrat innehåll

Andra läste även