Gurkor kommer alltid inplastade – anledningen kommer förvåna dig

Om du råkar vara ett fan av gurkor, fröfria eller växthusgurkor, har du förmodligen lagt märke till något märkligt med dem.

De är inte bara dyrare och lite längre än de flesta andra gurkor, utan de kommer också vanligtvis förpackade i plast.

Enligt The Spruce Eats så har gurkan ett tunt skal samt de små fröna som gör dem sötare i jämförelse med andra gurkor. Det visar sig att det tunna skalet inte alltid fungerar till deras fördel.

Detta beskrivs av The Kitchn som ett stort problem eftersom det tunna skalet gör dem mer benägna att bli mosade eller på något sätt skadade när de skickas till affären. De kan också vara mer mottagliga för förstörelse. För att skydda gurkorna används plastfolie.

Nu när du vet hur viktig plasten är för att få gurkorna från växthuset till mataffären, hur kan du dra nytta av den när du tar hem gurkan?

Var inte för snabb med att ta bort plasten eftersom den kan fortsätta att skydda gurkan medan den ligger i ditt kylskåp. Detta gäller inte bara för stötar och blåmärken, utan kan också förlänga gurkans hållbarhet avsevärt. Faktum är att du kanske upptäcker att gurkan fortfarande är i ätbart skick mer än 10 dagar efter att du lagt den i kylskåpet.

Detta är intressant att veta, men det väcker också en del frågor, särskilt ur miljösynpunkt. De flesta människor är väl medvetna om farorna med plast, och att slå in gurkor kan verkligen inte vara bra för miljön.

Det är därför man försöker komma på sätt att krympförpacka frukt och grönsaker på ett sätt som inte använder plast. Det finns några företag som har hittat sätt att göra det, men inget kan riktigt efterlikna fördelarna med plastfolie ännu.

Sponsrat innehåll

Andra läste även