Han donade i trädgården när han hittade sin bästa vän i en påse jord

Utrustad med spade, handskar och jord hade han planerat att ge trädgården en rejäl omgång, men det gick inte som väntat.

En icke namngiven man planerade att testa sina gröna fingrar i trädgården, men innan han kom igång hände något som fick honom att avbryta arbetet. 

Han stod redo med spade och handskar och skulle öppna en stor påse med jord, när han fick syn på en liten varelse i påsen. Det visade sig vara en ekorrunge, skriver det amerikanska underhållningsmediet Hefty.

Den överraskade mannen tog försiktigt upp ekorrungen ur påsen. 

Den lilla skröpliga varelsen som svävade mellan liv och död gav han namnet ”Zip”, och bestämde sig för att behålla den lille. Det visade sig bli början av en fin vänskap som mannen delat på det sociala bildmediet Imgur. 

De nästa dagarna hände mycket med Zip. Han började långsamt att leva upp och utveckla en smula päls.

Två veckor senare liknade Zip allt mer en ekorre, även om han var svag och krävde konstant omsorg.

Zips ägare var extremt försiktigt när han lyfte upp den lilla ungen i händerna.

När dagarna gick fick Zip allt mer päls på kroppen och svansen blev lång och luden. Det var uppenbart att det gick åt rätt håll för Zip. Han blev allt mer aktiv och stark. 

Efter fem veckor öppnade han ögonen och charmade genast sin ägare, som inte kunde motstå den intagande blicken. 

En vecka senare upptäckte Zip att det var trevligt att umgås med människor och höll sig hela tiden tätt intill sin husse.

Efter bebisfasen blev Zip allt mer lössläpt och började utforska sin omgivning. Det visade sig att Zip var allt annat än försiktig. 

Samtidigt som aktivitetsnivån steg utvecklade Zip en god aptit. Särskilt nötter föll honom i smaken, men blåbär är förvånansvärt nog hans favoriträtt. 

Lyckligtvis har det bara gått framåt för Zip som idag är en fräck och nyfiken ekorre med mycket personlighet och charm.

Men Zips ägare vet aldrig exakt var han håller hus. 

Sponsrat innehåll

Andra läste även