Om du bara ser resultatet kanske du tror att du behöver flera års bakerfarenhet för att uppnå något sådant här.

Sanningen är att de flesta kan lyckas med detta frestande bakverk.

Allt du behöver är lite pizzadeg, Nutella, en tallrik och ett glas.

Mmmmmm…!

Prova det och du kommer att bli förvånad! Läckert, eller hur? Då sätter vi igång!

Så här gör du:

  1. Som grund för chokostjärnan använd lite pizzadeg. Använd antingen en mix där du tillsätter vatten eller en färdig från kylskåpet. Kavla ut degen och använd en tallrik för att skära ut en jämn cirkel. Du behöver minst 3 eller 4 lager av degen.
  2. Använd sedan din blommiga duk och måla det första lagret av degen med Nutella. Se till att värma upp pålägget i mikrovågsugnen i 20 sekunder först så att det blir lättare att breda ut. Upprepa på varje lager tills varje lager är rikligt täckt med grejen. Låt det översta lagret vara slätt.
  3. Placera ett litet glas i mitten av degen. Detta fungerar som en platshållare för att hålla mitten av kokosstjärnan intakt.
  4. Använd en vass kniv för att först kvartsa stjärna, sedan skära den i åttondelar och slutligen sextondelar. Skär alltid från glasets kant så att mitten förblir intakt.
  5. Nu kommer den spännande delen! Ta två trancher (det är franska för skiva) och vrid vardera två gånger i motsatt riktning runt sin egen axel. Hela vägen runt!
  6. Anslut nu varje trancher i slutet med varandra. Allt du behöver göra är att trycka ihop dem. Och voila, den krävande delen är klar!
  7. Pensla hela det kulinariska konstverket med äggvita för att ge det hela en strålande glans. Sedan av iväg in i ugnen!
  8. Grädda chokostjärnan i 350 grader Fahrenheit (180 Celsius) i cirka 15 minuter. När den blir vackert gyllenbrun är den klar och kan tas ut.
  9. Servera helst varm så att den smälter ordentligt på tungan och får dina gäster att svämma över. Men se till att spara en bit till dig själv!

Se videon här:

Den här chokostjärnan ser helt enkelt fantastisk ut. Och som du ser är det lika enkelt som ABC. Vi gör den när gästerna dyker upp framför dörren, vilket av en slump har börjat hända misstänkt ofta sedan vi började göra den. Dela med dig av denna läckra och drömska delikatess!