Den här mannen har blivit viral när han visar hur starkt bandet mellan människa och hund kan vara – kan du hålla tårarna borta när du läser det här?

Den som har ett husdjur vet hur mycket det kan visa tillgivenhet och skänka oss glädje. Trots att de inte har talets gåva vet våra fyrtassade vänner hur de ska kommunicera sina känslor och sinnesstämningar till oss: från att spinna eller vifta på svansen känner de också villkorslös tillgivenhet. 

Deras liv är dock kort och ägaren måste ofta ta itu med en sorglig sanning: förr eller senare kommer deras trogna fyrbenta följeslagare att gå bort.

Att ha ett husdjur innebär att man åtnjuter fullt ut den tid man spenderar tillsammans med kunskapen att man förr eller senare måste lära sig att släppa djuret.

Vi ska nu berätta den rörande historien om Carlos Fresco och hans labradoodle Monty, oskiljaktiga i tio år. De två delade många äventyr, tog långa promenader och klättrade i bergen i Storbritannien, men hunden blev sjuk i leukemi. Trots upprepade försök att bekämpa sjukdomen återvände den alltid. Ju mer tid som gick, desto svagare blev Monty och han kunde inte längre utföra sina favoritaktiviteter i sällskap med sin husse.

Carlos var därför tvungen att möta en allt starkare medvetenhet: han visste att han levde de sista ögonblicken med sin äventyrspartner och att de inte hade mycket tid kvar. Så han bestämde sig för att hedra sin vän och göra honom lycklig en sista gång, med en gest som har gjort många människor rörda: Carlos tog Monty till toppen av Pen y Fan, i Wales, för en sista resa tillsammans.

Det var deras favoritberg och de hade spenderat mycket tid där när han hade semester. Carlos följdes således till toppen av berget av några vänner och gick runt med Monty tack vare en skottkärra.

Bergen, kullarna och utsikten: Monty såg på allt och trots att han var svag visade han glädje och tacksamhet. De människor som passerade kullarna stannade och blev slagna och rörda av hans gest. ”Flera främlingar frågade mig om jag ville ha hjälp med att dra skottkärran med Monty på hans sista äventyr; många av dem grät för att vi alla älskar våra små fyrbenta vänner…” berättade Carlos.

Den 21 juni 2021, några dagar efter det sista och sorgliga äventyret avled Monty i Carlos famn och lämnade sin bästa vän med en känsla av tomhet men med många minnen, som vi är säkra på att han kommer att förvara som de mest värdefulla hemligheter som finns.