Här är maten som får dig att åldras snabbare

Annons

Om du vill hålla din hjärna och kropp frisk och pigg finns det mat som du borde dra ner på eller sluta helt och hållet med.

Hur vår kropp mår och ser påverkas mer än vi tror av vad vi stoppar i oss. För att ge sig själv en bra chans att må bra så är det därför viktigt att se över sina matvanor.

Visste du till exempel att vissa typer av mat får dig att åldras snabbare?

Här nedan finns en lista på livsmedel som du bör dra ner på.

Rött kött

Det är bra för din hälsa om du drar ner på intaget av rött kött från nöt, gris, ren, lamm. Om man äter mindre än 500 gram i veckan minskar man risken för tjock-ändtarmscancer.

Särskilt gäller charkprodukter som innehåller mycket salt och mättat fett. Drar man ner på detta minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Salt i maten

Lite salt är okej men att få i sig för mycket salt kan ha en negativ påverkan på din kropp. Salt innehåller natrium som är viktig för olika funktioner i kroppen, men för mycket kan höja blodtrycket som i sin tur ökar risken för hjärtinfarkt, hjärtsvikt, njurskador och stroke.

Annons
Annons

Lakrits

Att äta lakrits regelbunden kan ge skadliga effekter. De kan ge felaktig saltbalans, högt blodtryck, viktökning och huvudvärk.

Chips

Största orsaken till viktökning är chips och läsk. Chips är värre än både godis, alkohol och glass, enligt en undersökning från Harvards Universitet.

Läsk och andra söta produkter

Produkter med tillsatt socker innehåller mycket kalorier och nästan ingen näring, vilket gör det lättare att bli överviktig om man konsumerar mycket läsk, godis och glass.

Annons

Alkohol

Ett glas vin då och då är ingen fara men överdriven konsumtion kan skada dig på flera sätt. Du kan drabbas av demens och hjärtarytmier av olika slag. Hög konsumtion av alkohol ökar risken för levercancer och benskörhet.

Sponsrat innehåll

Andra läste även