Här är nyckeln till ett bra sexliv: folk tror inte sina ögon när de läser det

Det här är hemligheten till ett bra sexliv – som ingen hade väntat sig!

I en tid då samhället är besatt av att hitta den magiska formeln för ett tillfredsställande sexliv, kastar ny forskning ljus över en ofta förbisedd faktor: sömn.

”Män som kämpar med sömn och lider av sömnlöshet hade så mycket som 58 procent större risk att uppleva erektil dysfunktion”, rapporterar forskare från USA och Italien, enligt The Mirror.

Även om många kanske tror att nyckeln till ett bra sexliv ligger i sovrummet, är det inte på det sätt som de flesta skulle tro.

Forskarna tror att sömnstörningar påverkar systemet som producerar hormoner, inklusive testosteron, som kallas det endokrina systemet.

Detta är en viktig insikt, eftersom det endokrina systemet spelar en central roll i regleringen av sexuell funktion.

Erektil dysfunktion är inte bara ett problem som drabbar män i vissa åldersgrupper eller geografiska områden. Det är en global hälsokris:

”Mer än hälften av män mellan 40 och 70 år upplever erektil dysfunktion”, konstaterar forskarna, som inte döljer det faktum att det är ett globalt hälsoproblem som kräver omedelbar uppmärksamhet.

Intressant nog tyder forskningen på att behandling av sömnlöshet med farmakologiska medel kan förvärra problemet med erektil dysfunktion. Män med farmakologisk sömnlöshetsbehandling ordinerades oftare behandlingar för erektil dysfunktion, avslutar studien.

Denna forskning är inte bara en ögonöppnare, utan också en påminnelse om att hälsa är ett komplext nätverk av faktorer som är sammankopplade på sätt som vi kanske inte omedelbart förstår. Det är en lärdom att ett holistiskt förhållningssätt till hälsa kan vara nyckeln till ett bättre liv – både i och utanför sovrummet.

Sponsrat innehåll

Andra läste även