Här befrias ”världens sorgligaste isbjörn” – efter sin fångenskap på kinesiskt köpcentrum

Den stackars isbjörnen har varit fången på köpcentrumet, men nu blir han äntligen frisläppt!

Efter att ha levt ensam under underhållning i köpcentret kan isbjörnen Pizza nu äntligen se fram emot en förbättring av sitt liv.

Han föddes och växte upp i en arktisk park omgiven av andra arter, men de senaste åren har isbjörnen Pizza’s historia varit både sorglig och tragisk. Detta rapporteras av Metro.

Pizza har blivit världsberömd under smeknamnet ’världens sorgligaste isbjörn’, och det är verkligen ingen överdrift. Det stackars djuret har tillbringat sitt liv som en form av underhållning i ett köpcentrum i Kina.

Inlåst och ensam har Pizza trängts ihop på en yta av bara 39 kvadratmeter, medan handlare har roat sig med att ta selfies med den stackars björnen, som varit en populär attraktion.

Och Pizza är inte ensam i det kinesiska köpcentret, som ligger i staden Guangzhou i södra Kina. Över 500 andra djur är också fångade där för att underhålla handlare – inklusive snörävar, vargar och till och med en valross.

Även om alla djuren lider, har ingen fått så mycket uppmärksamhet som Pizza. Hans lidande och fångenskap har gett honom etiketten ’världens sorgligaste isbjörn’.

Nu finns det äntligen hopp för både den stackars björnen och de många andra djur som är instängda.

Ett stort upprop, med över en miljon namnunderskrifter, har länge krävt att köpcentret ska frige Pizza från sin fångenskap.

Dessutom har 50 kinesiska djurrättsgrupper skickat brev till guvernören i Guangdong-provinsen och krävt att de många fångade djuren ska släppas fria.

Dessa insatser har äntligen fått guvernören att agera, och centrets inomhusdjurpark har nu förklarats olaglig.

Som ett resultat av detta har köpcentret meddelat att de kommer att stänga sin djurpark denna vecka.

Det betyder att Pizza äntligen kan återvända till den arktiska parken där han föddes och växte upp tillsammans med sin familj.

– Om några dagar kommer han att kunna känna solen på sin päls, känna lukten av den friska luften och se molnen ovanför honom i sällskap med sina föräldrar, säger Dr. Peter Li, som arbetar på Humane Society International, som har hjälpt till att kämpa för Pizzas öde.

Sponsrat innehåll

Andra läste även