Här bryter gästen ihop i studion – Tilde måste agera genast: ”andas”

Det blev dramatiskt i ”Efter fem”-studion och programledaren Tilde de Paula Eby måste agera direkt!

Under söndagskvällen medverkade författaren och föreläsaren Sara Hultén i ”Efter fem”-studion hos TV4.

Hultén har skrivit boken ”När rädslan besegras kommer modet”, där hon beskriver en svår situation där hon blev utsatt för våld i en nära relation av sin före detta partner.

Under en period på ett och ett halvt år levde Sara i en relation som började via nätdejting, och till en början var allt bra.

Men någonstans längs vägen förändrades allt, och hon började bli utsatt för våld av sin partner. I ”Efter fem”-studion beskrev Sara den smärtsamma upplevelsen

– Jag är väldigt tacksam att jag får vara här, och att min vän ringde polisen. Hon gjorde anmälan och polisen tog mig på största allvar. Jag fick fantastisk hjälp från socialtjänsten, polisen, läkare. Därför vill jag att man ska våga anmäla, säger Sara i programmet.

Under intervjun med Sara Hultén i ”Efter fem”-studion såg programledaren Tilde de Paula Eby att Sara verkade kämpa för att hålla tillbaka tårarna och att det var en känslosam situation. Tilde de Paula Eby bestämde sig då för att helt enkelt gå fram till sin gäst.

Hon tar tag i författarens arm och talarn lugnande:

– Det är ingen fara, är du okej? Bara andas, säger Tilde i programmet.

– Du får andas nu, bara andas lite grann. Jag tycker att du är helt otrolig, jag har läst din bok, jag har läst varenda ord. Det är otroligt att du sitter här idag och att du orkar berätta, jag vet att du sitter här för att du vill hjälpa andra, säger Tilde de Paula Eby.

Efter programmet år hyllningarna många till programledaren.

– Tilde visar känslor än en gång, skriver en tittare i en kommentar till Efter fems Instagram-sida.

– Så fint du Tilde stöttade Sara i det svåra prata om, skriver en annan tittare.

Samtidigt vill många också hylla Sara som hade modet och orken att komma och berätta sin historia.

– Bra av er att lyfta fram en sådan som Sara. Inspirerar andra i liknande situation när man får se att det går att ta sig ur, skriver en tittare i en kommentar till Efter fems Instagram-inlägg.

– Så fruktansvärd situation Sara beskrev och det var säkert bara en bråkdel av det hon varit med om! Så otroligt starkt att orka berätta, skriver en annan tittare.

– Starkt av dig att medverka, skriver en tredje.

Sponsrat innehåll

Andra läste även