Historiska ändringen i Bingolottos uppesittarkväll – efter tittarnas kritik

Bingolottos uppesittarkväll är en tradition för de svenska folket. Nu har en historisk ändring gjorts inför kvällen som är om tre veckor.

Nedräkningen till julafton är i gång och julkänslorna har börjat sprida sig i våra hem världen över. Om ungefär tre veckor är det dags för dagen före dopparedagen.

Sedan flera herrans år tillbaka har TV4 infört en tradition i de svenska hushållen. Den stora uppesittarkvällen med Bingolotto.

Inför kvällen säljs det mängder av lotter och just kvällen före julafton samlas familjerna i sina hem för att räkna ner till julafton – samtidigt som de har chans att vinna fina priser i bingospelet.

I år blir det likadant. TV4 har laddat upp med mängder av härliga program hela julen. På julafton kommer TV4-tittarna att kunna fira jul med Tilde de Paula Eby som är julvärd. Men kvällen före julafton startar Bingolotto igång med ett fullspäckat program som leds av Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

På scenen gästar bland annat Måns Zelmerlöw, Arvingarna, Dotter och Anders Ekborg. Även Björn Skifs kommer att bjuda på sång, detta under ett inslag där det hälsas på hemma hos honom. Det blir dessutom rimstuga med bröderna Daniel och Emil Norberg samt stora priser i vinstpotten.

Men inte nog med det har Bingolotto gjort en historisk ändring. För första gången någonsin har ett Bingospel adderats.

”I år är kvällen kryddad med ett extra bingospel. För första gången i Bingolottos snart 30-åriga historia ska det alltså spelas hela 5 bingon under samma kväll”, skriver John Sarafian, pr-ansvarig för Bingolotto i ett mejl till Hänt.

De spelsugna TV4-tittarna har tidigare reagerat på att det har dröjt för länge innan de första spelet börjar, så nu väljer TV4 att slänga in ett extra spel, redan tio minuter in i programmet.

Bingolottos uppesittarkväll sänds onsdag 23 december, med start 19:30 i TV4.

Sponsrat innehåll

Andra läste även