Hon blandar glass och mjöl (!) i en skål. Är hon galen? Nåväl, ganska lysande!

Jag älskar glass. Och jag har smak för gott bröd. Men blanda de två? Det föll mig aldrig in. Men jag är alltid öppen för att testa något nytt. Glassbröd mina damer och herrar. Och det ser så löjligt lätt att göra.

En annan sak jag verkligen älskar, och förmodligen skulle kunna äta ihjäl mig på är nybakt bröd.

Det finns inget bättre än att skära en skiva av en rykande varm limpa, bre på rikligt med smör och strö över en nypa flingsalt. Den smöriga smaken med det varma mjuka innanmätet är ju bara to die for!

Du behöver:

•  500 g av din favoritglass
• 190 g vetemjöl
• 1 tesked bakpulver
• 1 dl hackad choklad (Jag brukar använda mörk choklad men barnen brukar föredra mjölkchoklad).

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lägg glassen i en bunke och låt stå tills den är helt smält.

3. När glassen smält – häll i bakpulver, vetemjöl och blanda ordentligt.

4. Rör i den hackade chokladen.

5. Om du inte har en teflonform kan det vara bra att smöra den innan du lägger i degen.

6. Flytta degen till en ugnsfast form.

7. Ställ in formen i ugnen och grädda i cirka 45 minuter. Känn med en sticka för att vara säker på att det inte är kladdigt inuti.

8. Låt svalna på galler innan du skär upp det.

Tips: Blanda i lite nötter i degen så för du ett härligt crunch när du äter. Jag brukar ha i valnötter ibland.

Se videon hur du gör nedan:

Sponsrat innehåll

Andra läste även