Här är knepet alla borde prova!
De flesta förvarar grönsaker som isbergssallad, gurka och tomater i den avsedda grönsakslådan i kylskåpet.
Det är smart eftersom grönsakslådan är placerad så att man bäst undviker att sprida eventuella jordbakterier från grönsakerna till andra livsmedel i kylen, och så att ömtåliga grönsaker som gurka inte får frostskador .
Tvärtemot vad många tror är dock grönsakslådan inte nödvändigtvis utformad för att hålla grönsaker fräschare än om man ställt dem någon annanstans i kylen, och det är just därför som många upplever att deras tomater blir mjuka och deras sallad blir mosig, t.o.m. fast de lägger grönsakerna i grönsakslådan.

Om du vill undvika brun och slarvig isbergssallad behöver du istället, enligt en video som just nu går viralt på TikTok, bara använda lite silverfolie.
Om du lindar in salladshuvudet i silverpapper så blir det påstås varken grötigt eller brunt. Den kan faktiskt hålla sig fräsch i veckor!

Se själv hur det fungerar i videon nedan.
Och om salladen fortfarande är lite mosig när du ska använda den kan den snabbt göras knaprig igen genom att doppa den i iskallt vatten.
Dela gärna knepet och tipsa dina vänner!