Hon hittade sin pappa sovande på soffan – får en chock när hon inser att han inte är ensam

Pappan hade sällskap på soffan…

När Catey Hall besöker sin far i Alabama är det inte ovanligt att hon finner honom vilar på soffan. Men det som verkligen utmärker Cateys far, bosatt i den amerikanska delstaten Alabama, är att han aldrig sover ensam – grannarnas hundar håller honom sällskap.

”Min pappa ser, leker och sover med en eller flera av dessa hundar dagligen”, säger hon till The Dodo och fortsätter: ”De kommer springande när de ser hans bil och följer honom in.”

Lon Watson, Cateys far, har en passion för hundar och engagerar sig aktivt i det lokala räddningscentret ”Pound on the Hill” för att säkerställa att varje djur får den vård och hjälp de behöver.

”Så länge jag kan minnas har min pappa räddat herrelösa hundar,” sa Catey.

”När jag växte upp hade vi alltid hund. Men det fanns alltid plats för en herrelös hund. Nu när han bor ensam med sin fru finns det plats för fler. De samarbetar med räddningscentraler i området för att hitta hem till hundarna som behöver det. Men vissa av dem får inte hem och stannar hos pappa för alltid.”

Hennes far har fyra hundar som han och hans fru har räddat och tar hand om hemma. Men han får också regelbundet besök av grannarnas hundar Hooch, Fluffer-Nutter och Rosie. Dessa fyrfota vänner väntar ivrigt hela dagen bara för att få spendera en kort stund med Lon.

”Husen är tillbakadragna från vägen så att hundarna kan röra sig fritt från hus till hus,” sa Catey.

”Hundarna brukar höra min pappas lastbil komma och de kommer att möta honom på uppfarten.”

Som tur är så verkar inte Lons mänskliga grannar ha några invändningar mot att deras fyrbenta vänner tillbringar större delen av sin tid med honom. De vill aldrig störa deras speciella tupplur.

Sponsrat innehåll

Andra läste även