Hon ser ut som en vanlig 90-åring – sen startar musiken

Det här är verkligen häftigt!

Jean Veloz, född Jeannette Phelps, är en amerikansk dansare född på 1920-talet. Hon är för många känd som Hollywoods stilikon för Lindy, en dansstil som startade i Amerika i början av 1930-talet.

Dansstilen som är en fusionsdans inspirerad av jazz blev extremt populär för swingdansare överallt under denna tid.

Jean Veloz började sin karriär i ung ålder. Liksom många tonåringar på 1940-talet blev dans en hobby för Jean och hennes bröder. På ett infall deltog Jean och hennes bror, Ray, i en danstävling och vann förstaplatsen i tävlingen som hade över 500 tävlande. Det var så det hela började egentligen.

1942, efter att ha flyttat till Los Angeles, kunde Jean och hennes bror dansa på de hetaste klubbarna och mäta sina färdigheter med eliten. 1943 deltog Jean i en tävling på American Legion Stadium i Hollywood.

Vinnaren skulle få ett Screen Actors Guild-medlemskort och en roll i filmen Swing Fever. Jean vann tävlingen, vilket öppnade upp för en mängd möjligheter.

Samtidigt, medan Jean och Ray etablerade sina karriärer som dansare, var Yolanda och Frank Veloz det mest kända paret i dansvärlden. När Yolanda gick i pension 1948 blev Jean Franks nya danspartner. Tillsammans dansade de i Franks tv-program i fem år. 1963 gifte de sig och levde lyckligt tillsammans fram till Franks död 1981, då Jean bestämde sig för att gå i pension.

1992 var Jean övertygad om att återvända till dansen och världen var överupphetsad av hennes comeback. 1996 kröntes karriären som dansare när hon fick en plats i California Swing Dance Hall of Fame.

När Jean fyllde 90 ville hon visa världen att åldern inte är något hinder för dans. I videoklippet nedan kan du se hur hon överraskade alla gäster på sin 90-årsdag med ett härligt dansnummer!

Dela gärna klippet med dina vänner!

Sponsrat innehåll

Andra läste även