Hon valde att gömma sig under smink i 7 år – nu avslöjar hon sin hemlighet i tv

Väldigt ofta är vi snabba på att döma folk efter det första intrycket vi får. Det är tyvärr så det ser ut i dagens samhälle men det vi glömmer bort är att oavsett utseende och hudfärg så är det personligheten som gör en människa.

Mariah är 19 år gammal och ser ut som vilken tonåring som helst. På grund av den rädsla som funnits om vad andra ska tycka om henne har hon alltid sminkat sig väldigt mycket i ansiktet. Hon har under 7 års tid burit på en hemlighet som enbart hennes allra närmaste känt till.

Anledningen till att Mariah inte har velat visa sig utan smink är för att hon har en hudsjukdom som heter vitiligo. Det är en sjukdom där pigment fläckvis faller bort.

Kunskapen om denna sjukdom är inte särskilt stor och som vanligt har människor tyvärr för mycket fördomar om andra. Det var då Mariah beslutade sig för att vara med i en TV-intervju där hon visar hur hon egentligen ser ut.

När Mariah var 11 år gammal så upptäckte hon en liten vit fläck på ett av hennes fingrar. Hon frågade sin mor vad det kunde vara och hon sa åt dottern att inte oroa sig för det. Efter att ha fått svar från sin mor så funderade hon inte så mycket mer på det.

Det var efter ett par månader som Mariah upptäckte att det inte var den enda fläcken utan hon hade flera fläckar, dessutom över hela kroppen. Då beslutade sig familjen att uppsöka läkare för att reda ut vad som stod på.

”Till att börja med var jag bara lättad över att få en diagnos, men ju mer jag läste på, desto mer började jag oroa mig”, berättar Mariah för brittiska tidningen The Mirror.

När Mariah blev tonåring så blev det jobbigt för henne. Hon kände att hon inte passade in bland de andra tonåringarna och hon spenderade timmar framför spegeln för dölja sin hudsjukdom bakom lager utav smink.

”Jag vågade inte krama människor och ingen fick röra mitt ansiktet. Jag var alltid rädd för att sminket skulle försvinna och kollade mig i spegeln hela tiden”, säger Mariah.

Allt tog en vändning när Mariah började studera på universitetet i Baltimore. Det var en helt ny miljö vilket blev ett lyft för henne.

Till slut så ville hon berätta för andra om hennes hudsjukdom och visa upp sig själv utan smink så andra kunde få se vem hon egentligen är.

Kolla in klippet när hon berättar sin historia och tar bort allt smink från ansiktet.

Sponsrat innehåll

Andra läste även