Hudläkaren: din Iphone kan ge dig finnar – tricket som löser problemet på sekunder

En snuskig sanning om mobiltelefoner avslöjas av hudläkaren. Som tur är berättar hon även hur enkelt det är att lösa!

Dr. Mamina Turegano har delat en video på TikTok där hon varnar för hur din mobiltelefon kan skada din hud. Som legitimerad hudläkare och känt som @dr.mamina på sociala medier, berättar hon om hur hon dagligen behandlar akne och avslöjar gratis tips för att behandla det.

I videon betonar Dr. Mamina Turegano att hudvård handlar om mer än bara produkter. Hon delar enkla och effektiva (och gratis) sätt att komplettera din hudvårdsrutin. Det första och viktigaste tipset hon ger är att hålla din telefon ren. Hon påpekar att vi rör vid våra telefoner många gånger om dagen och att de är ”täckta av bakterier”.

För att förtydliga poängen delar hon ett chockerande faktum: ”En studie har visat att våra telefoner har mycket mer bakterier än en offentlig toalett”, vilket får hennes följare att känna sig obekväma.

Att placera telefonen mot ansiktet för att ta ett samtal kan leda till överföring av bakterier till huden och öka risken för hudproblem.

”Jag rekommenderar starkt att du håller din telefon ren”, säger hon i videon.

Hon förklarar hur man löser problemet: ”Du kan enkelt göra detta genom att torka av telefonen med antibakteriella våtservetter. Alternativt kan du använda en fuktig trasa med tvål och vatten eller en trasa fuktad med 70 procent alkohol”.

Detta prisvärda och enkla trick kan snabbt hjälpa dig att hantera finnar. Videon fick över 1 600 likes från nöjda tittare på mycket kort tid, och många delade sina tankar och tacksamhet för Dr. Mamis tips.

Dr. Mamina har cirka en miljon följare på sin TikTok-sida och över 18,2 miljoner gilla totalt. Hon är känd för att ge råd om hudvård och hälsa, och till och med svarar på sina följares frågor om bästa sättet att ta hand om sig själva.

Sponsrat innehåll

Andra läste även