Polisen på Midt- och Västjylland i Danmark har troligen både stoppat kaffe i halsen och kliat sig kraftigt i huvudet när de nyligen gick igenom bilderna från en fartkamera.

Bilen körde för fort och därmed tog fartkameran en bild på både bilen och föraren av bilen. Men det mest slående i det här fallet är inte att någon har kört för fort. Men att det ser ut som att det är en hund som har kört för fort.

Bakom hunden ser du föraren av bilen. Det är tydligt att föraren har haft hunden i knät under åkturen.

Skulle inte göra det med dina egna barn

”Den ser söt ut, och en hund är en söt och kärleksfull varelse. Många människor har mer eller mindre samma känslor för husdjur som de har för sina barn. Men skulle du sitta med ditt eget barn i knät i en sådan situation? Nej, det vill man så klart inte », säger Henrik Glintborg, biträdande polisinspektör från Midt- och Västjyllandspolisen till TV 2 .

Han tillägger att i en undersökning gjord av ”Rådet for Säker Trafik” i Danmark visar det sig att var tredje dödsolycka i trafiken beror på att föraren är ouppmärksam.

Föraren måste ha fri sikt

Polisen publicerade även bilden på sitt Twitterkonto. Både föraren och hunden fick sladd. Polisen varnar för att köra hund i förarsätet.

”Det kan mycket väl vara så att vovven är en bra vakthund hemma. Men satsa inte på att det är på vakt för dig när du kör bil. Bilisten bryter inte bara mot hastighetsbegränsningen, utan även mot reglerna om att föraren ska ha fri sikt. Ta hand om er och varandra i trafiken”, skriver polisen på Twitter.

Tar all uppmärksamhet

”Hunden tar all uppmärksamhet från den primära uppgiften – nämligen att kunna köra bil. Man har inte möjlighet att reagera på samma sätt, eftersom manövreringsmöjligheterna med ratten också är väldigt begränsade”, säger biträdande polisinspektören.

Polisen rapporterar vidare att hunden slipper åtal, men att ägaren inte kommer undan.