Hundägare känner ofta att deras hundar är bra på att fånga upp sina känslor, och det visar sig att detta inte bara är inbillning.

Nya studier visar hur beteendemässiga och kemiska signaler från människor kan påverka hundar på ett sätt som gör att de inte bara kan skilja mellan sina ägares rädsla, upphetsning eller ilska, utan också ”fånga” dessa känslor från sina mänskliga följeslagare.

Det verkar som att valpen Luna inte bara fångar känslor från människor, utan också, otroligt nog, seriefiguren Simba från ”Lejonkungen”.

I en rörande videofilm ser vi en känslomässig valp som gnäller och gråter när han tittar på scenen där Simbas pappa dör i Lejonkungen.

Luna, den fyra månader gamla pitbullen, blev upprörd när hon såg den berömda scenen från Disney – animationen från 1994 där pappa Mustafa dukar under sig efter för sina skador efter att ha blivit trampad under en storm.

Ägaren Josh Myers, från Tennessee i USA, sa att Luna hade lekt med sina leksaker fram till den scenen, men hon blev dyster och tyst när Mustafa skadades dödligt.

Josh lade upp videon på Facebook tillsammans med bildtexten:

”Hannah och jag tittade på Lejonkungen medan Luna lekte vilt med sina leksaker. Men precis när Mufasa faller till döds stannar hon och vänder sig till TV:n för att titta på. Att se henne gråta vid TV:n var det sötaste jag någonsin sett. Hon lägger sig till och med direkt efter att Simba ligger bredvid sin pappa…?4 månader gammal och visar redan empati.”

Videoklippet har visats över 8 miljoner gånger.

Onödigt att säga att den här hundens empatiska display får nätet att koka. Och på grund av det har Luna blivit en viral sensation.

Se det rörande ögonblicket Luna gråter här.

Dela gärna detta gripande ögonblick med dina vänner.