I den här bilden finns det 16 cirklar – men väldigt få hittar dom: lyckas du?

Annons

När man får uppgiften så kanske det inte låter särskilt komplicerat. När du hittat cirklarna i denna bild så är du klar! Ändå så kliar sig hela nätet i huvudet just nu av denna uppgiften som visat sig vara lurigare än många trott.

Kluringar och synvillor är ett perfekt sätt att ge hjärnan ett träningspass samtidigt som man kan ta fram sin tävlingsinstinkt och försöka lösa utmaningen så snabbt som möjligt!

Därför delar vi med oss av en synvilla som många fått kämpa rejält med. För en tid sedan blev bilden uppladdad på Reddit som är ett väldigt populärt internetforum – och sprids som en löpeld och har fått människor att gå i taket.

Varför gör dom det kan man fråga sig? Jo, för den här uppgiften är inte så enkel som man tror. Denna bild innehåller 16 kvadrater och massvis med linjer men uppgiften är att hitta de 16 cirklarna som gömmer sig i bilden vilket verkar vara svårare än många trott från början. Hur många cirklar ser du?

Reddit

Svaret på frågan är att det är en optisk illusion. När hjärnan fokuserar och försöker tolka det våra ögon ser så uppstår synvillor – därför kan vi se en annan bild än den som stämmer överens med verkligheten. Ibland kan det bli någonting helt annat än det vi faktiskt har framför oss.

Annons

Genom att kombinera mönster, ljus och färg så går det att skapa bilder som kommer lura hjärnan, precis som den här bilden gör. Den här bilden har spridit sig till hundratusentals människor inom loppet av ett dygn.

Vissa hittar cirklarna på en gång, medan andra får leta i evigheter. Prova du – kan du se dom 16 cirklarna som gömmer sig i bilden?

Annons
Pexels

Hur går det? En ledtråd är att fokusera blicken hårt i mitten av bilden. Dyker det upp någonting?

Kunde du se cirklarna?

Annons
Sponsrat innehåll

Andra läste även