Ingen förstår vad mamman gör med alla galgar – visar sedan upp sitt briljanta julknep

Har du börjat julpynta än? Förutom de klassiska dekorationerna som vi förknippar med julen, så finns det många julknep som man kan hitta på helt själv.

Det är roligt med någonting hemmagjort, speciellt om man kan göra det av saker som redan finns hemma.

Det här julknepet, istället för att bara kasta gamla plastgalgar, bestämde sig Jeanne Cherry för att använda dem till något kreativt.

Hur förvandlar man då plastgalgar till en fin juldekoration? Det första du ska göra är att ha 16 plastgalgar klara. Se till att ha en stor arbetsyta, golvet passar utmärkt. Sen är det bara att börja bygga.

Foto: juNxtaposition/Youtube

Lägg ut två galgar med ”långsidan” emot varandra, som bilden nedan.

Foto: juNxtaposition/Youtube

Fortsätt tills du har fyra par galgar. Placera dem sedan som en stjärna.

Foto: juNxtaposition/Youtube

Nu ska du göra nästa lager. 8 galgar placerar du i fyra par med långsidan mot varandra. Lägg sedan ut galgarna så de hamnar emellan paren på bottenlagret.

Foto: juNxtaposition/Youtube

Nu behöver du buntband. Sätt buntband runt paren med galgar på det understa lagret. De ska fånga upp själva ”hängarna” som ligger ovanför. Tänk på att inte knyta buntbanden för hårt till en början, eftersom du vill eventuellt justera lite i slutet.

Fäst sedan ihop galgarna med buntband i mitten. När allt ser bra ut kan du strama åt bandet så det sitter ihop ordentligt.

Foto: juNxtaposition/Youtube
Foto: juNxtaposition/Youtube

Voilá, nu har du en vacker snöflinga som du kan dekorera hemmet med under hela julen!

För att ge snöflingan lite extra glans, kan du dessutom sätta i små ljus så att dekorationen strålar i natten. Varför inte lite glitter också, när du ändå är i farten?

Foto: juNxtaposition/Youtube
Sponsrat innehåll

Andra läste även