Jenny Alversjö ryter ifrån efter kommentarerna i Nyhetsmorgon

Efter att ha blivit kritiserad för sina korta klänningar vid flera tillfällen, tog Laila Bagge till Instagram för att konfrontera hatarna.

Hon skrev ett långt inlägg där hon ifrågasatte de åldersrelaterade normerna i samhället.

”Är det inte lite konstigt att vi år 2024 reagerar på om någon har kort kjol som är över 50? Att dessutom försöka ’shamea’ och känna att man behöver berätta att det inte är ok pga ålder, för någon man absolut inte känner är för mig helt obegripligt. Jag kommer alltid låta mitt inre bestämma om hur jag känner mig och hur jag ser på mig själv, inte hur allmänheten gör det och vilka normer som samhället skapar som man anser att man ska leva efter. Är det något jag har lärt mig så är det att leva mitt liv som jag vill. Att leva ett liv man förväntas att leva gör ingen lycklig, och jag väljer lycka alla dagar i veckan, det är ju det som får oss att leva länge tror jag!” skrev Laila.

Ämnet togs upp i Nyhetsmorgon där några av de kritiska kommentarerna lästes upp.

Foto: Instagram

”Kortkort ska bäras av unga töser och inte tanter”, skrev en användare.

”50+, då är man inte en ung tös”, skrev en annan.

Programledaren Jenny Alversjö dolde inte att kommentarerna gjorde henne rasande.

– Men snark. Gud! Kan inte bara folk sluta, säger Jenny Alversjö.

Foto: TV4

Ilskan i Nyhetsmorgon ”Man kan vara tyst”

Molly Hammar och hennes blåa klänning fick liknande kommentarer efter sitt framträdande i Allsång på Skansen, vilket också gjorde Jenny arg.

– Vad är det som har hänt? När blev det så här intolerant? Det händer ju varje vecka, för oss som sitter här, säger Jenny.

– Jag säger som min mamma har man inget snällt att säga kan man vara tyst, säger reportern Carolin Björnerhag, som också medverkar i inslaget.

Diskussionen har väckt starka reaktioner och många stödjer Jenny Alversjös och Laila Bagges ståndpunkter. Frågan om ålder och kläder verkar vara långt ifrån över.

Sponsrat innehåll

Andra läste även