Johan Glans sågar Sveriges luciafirande rakt igenom – vi skrattar så tårarna rinner

Lucia firas den 13 december varje år och är en välkänd och populär högtid. Traditionen har samma namn som huvudpersonen i traditionen. Man skulle kunna säga att lucia är lite av startskottet för julen.

Under senare år så har just denna dag blivit ett hett ämne som debatterats i hela Sverigge.

Ska lucia uppmärksammas i skolor och fritids eller ska denna typen av firande ske på fritiden? Åsikterna är många och det verkar finnas lika många åsikter som det gör människor.

Om du frågar mig personligen så har jag alltid gillat lucia som sprider en mysig stämning. När man gick i skolan var det inte ovanligt att skolans snyggaste tjejer deltog så det var en väldigt trevlig stund.

Johan Glans sågar luciafirandet rakt igenom

Men det är inte alla som tycker lika mycket om luciafirandet. En som inte gör det är komikern Johan Glans – i alla fall om man lyssnar på det uppträdande som han gör.

Källa: Youtube

I sitt uppträdande säger han följande:

”Den absolut konstigaste traditionen vi har – det är lucia. Ibland är det någon smart människa som säger att ”Jo, det fanns ett italienskt helgon som hette Lucia. Hon dog och därför…”. Ja, där tar det slut. Därför, så i Sverige, som enda land i världen, så firar vi detta genom att sätta strutar på huvudet på våra barn. Helt vansinnigt! Varenda gång jag ser ett luciatåg, så tänker jag att ”Vad är det här för gäng?!”

Glans får hela publiken att falla ut i skratt.

Efter att jag har sett det här klippet så kan jag inte sluta skratta. Jag förstår verkligen inte vart han får allt roligt från.

Se det omtalade klippet när nedan.

Sponsrat innehåll

Andra läste även