John vägde hela 245 kilo: 15 månader senare är förvandlingen total

Han bar 8xl och lyckades förstöra två toaletter bara genom att sitta på dom. Idag är det en helt annan person efter den häftiga förvandlingen!

Vid 27 års ålder kunde inte John använda en vanlig badrumsvåg, då den inte klarade av hans vikt som då låg runt 245 kilo.

Istället var han tvungen att gå till en fiskmarknad för att använda en industriell våg när han behövde väga sig. Detta var ett påtagligt hinder som John stötte på på grund av sin vikt.

”När jag var i 20-årsåldern försökte jag gå till läkaren för att få hjälp, men de kunde inte väga mig på plats. Så de sökte upp en fiskmarknad nära vårdcentralen så att jag kunde vägas på industriell våg där”, säger han till mediet News AU.


När Johns föräldrar skilde sig tog det hårt på honom, och hans mamma tröstade honom genom att ge honom massor av kakor och godis. Detta bidrog enligt John själv till att han utvecklade dåliga matvanor redan i tidig ålder.

Situationen förvärrades när John, vid 18 års ålder, förlorade sin far till cancer. Vikten sköt då snabbt i höjden från 172 kilo till 226 kilo. Denna dubbla traumatiska händelse satte sin prägel på Johns hälsa och välmående.

Men när John träffade Caila förändrades allt. Efter att ha satt en förlovningsring på hennes finger insåg John att han behövde ta tag i sin vikt.

”Även om Caila älskade mig för den jag var, med mina 245 kilo, kände jag att jag inte kunde med gott samvete sätta henne igenom de utmaningar som min övervikt innebar,” reflekterade han.

Så han kastade sig in i ett utmanande träningsprogram. På bara sex veckor lyckades han tappa 14 kilo. Efter 15 månader hade John förlorat hela 136 kilo.

Men efter viktnedgången mötte John en ny utmaning – överskottshud. För att ta itu med detta startade han en insamling för att ha råd med en operation för att ta bort överskottshuden.

John fick överväldigande stöd från människor online som ville hjälpa till, och inom kort hade han tillräckligt med pengar för operationen. Hans berättelse om förändring och övervinnande har inspirerat många och visar styrkan i kärlek och självförbättring.

John kan fortfarande knappt tro vad som har hänt honom.

”Om någon hade sagt till mig för två år sedan att jag skulle kunna bära T-shirts i storlek M, skulle jag inte ha trott dem. Jag skulle ha sagt att de var galna”, skrattar han.

Denna förvandling har varit överväldigande för John, och han kan inte låta bli att förundras över de enorma förändringar som har skett i hans liv på så kort tid.

Här kan du se fler bilder från Johns otroliga resa och transformation.

Sponsrat innehåll

Andra läste även