Josef Fritzl uttalar sig: ”jag är en förändrad man”

Annons

Nu har den ökända mannen gett sin första intervju sen 2009!

Mannen som våldtog och födde sju barn med sin egen dotter medan han höll henne fången i en bur har sagt att han ångrar sina brott och tror att hans familj kommer att förlåta honom.

Josef Fritzl från Österrike har gett sin första intervju bakom galler efter att han dömdes till livstids fängelse 2009. Elingenjören låste in sin dotter Elisabeth Fritzl, 18 år, 1984 i en källare under familjens hem i Amstetten, Österrike, där han utsatte henne för sexuella övergrepp i 24 år.

Misshandeln började när Elisabeth – som nu är 57 – var 11 år.

Annons

Tre av barnen som föddes under Elisabeths fångenskap stannade i källaren med sin mamma. En av tvillingpojkarna som Elisabeth födde i april 1996 dog dagar efter födseln och kremerades av sin far och farfar.

De andra tre överlevande bebisarna uppfostrades av Fritzl och hans hustru vid den tiden, som senare skilde sig från honom efter att hans brott avslöjats. Han hävdade att barnen var förlorade barn.

Elisabeth dök upp igen först 2008, när Fritzl körde dottern Kerstin till sjukhuset.

Läkare vid Amstetten-Mauer-kliniken noterade att Kerstin var i ett kritiskt tillstånd och hennes symtom tydde på att hon hade blivit försummad.

Annons

Fritzl släppte sedan Elisabeth, och ett anonymt tips när hon besökte sjukhuset larmade polisen, och Fritzl och hans dotter greps så småningom, där hon avslöjade sin decennier långa fängelse under förhör.

Fritzl greps och i mars 2009, efter en fyra dagar lång rättegång, erkände han sig skyldig till anklagelser om vårdslöst mord på sin spädbarn och sonson Michael och årtionden av förslavning, incest, våldtäkt, tvång och frihetsberövande av sin dotter.

Mer än 14 år efter att han dömts utfärdade Fritzl ett ”walking statement” via sin advokat, Astrid Wagner, till The Sun och sa att han vill återförenas med sin familj.

Han sa: ”Jag saknar min familj väldigt, väldigt mycket.

”Jag tänker alltid på dem och hur jag vill se mina barnbarn.

”Men jag tror definitivt att jag kommer att se dem igen en dag.

”Jag är säker på att vi kommer att återförenas och jag tror att de kommer att förlåta mig för det jag har gjort. Jag är säker på det.

”Jag ångrar mina brott och den skada jag har orsakat.”

Han sa till The Sun att han är en förändrad man efter att ha genomgått intensiv terapi medan han satt i fängelse: ”Jag är extremt ledsen för det jag har gjort. Jag skulle aldrig någonsin göra något liknande igen.

”Men jag ska bara tillägga att jag inte mördade någon eller något sådant, så jag avvisar några av de sätt jag ibland omnämns.

”Att gå igenom terapi har hjälpt mig här och jag är väldigt tacksam för att jag fick möjligheten att få den här terapin.”

Annons

Andra läste även