Känns ni mer som vänner än ett par? 3 vanliga tecken på att ni passar bättre som vänner

Det är härligt att vara förälskad. Det är stor skillnad på en tillfällig flirt och vad som faktiskt kan leda till en seriös relation. Här nedan är tre tecken på att ni passar bättre som vänner än som ett par, enligt Elite Daily.

Ibland är man inte ute efter ett seriöst förhållande och man vill mest ha kul. Vilket är okej. Men om du vill kila stadigt finns det vissa saker att tänka på, så du inte går på onödiga minor.

Att man är förälskad i någon behöver inte nödvändigtvis betyda att man ska inleda en relation.

1. Det finns ingen kemi

Ibland kan man bli förälskad av idén av en person snarare än i den faktiska personen. Kemi och attraktion måste finnas där för att det ska hålla långsiktigt.

– Det handlar inte bara om huruvida du tycker att hen är attraktiv eller inte. Vi kan tycka att vänner är attraktiva utan att känna en attraktion till dem, säger psykologen Joshua Klapow till Elite Daily.

2. Ni är olika långt i relationen

Om du är kär och dina känslor tycks vara besvarade är det en bra början, men det gäller också att man är överens om vart tanken går framåt. En varningssignal kan vara att hen inte vill sätta etikett på er relation.

– Det är som upplagt för hjärtesorg. Då är det bättre att avsluta, säger Klapow.

3. Olika syn på relationer

Vissa vill tillbringa all sin tid tillsammans, medans andra behöver frihet och mer egentid. Om ni har svårt att hitta en mellanväg är det möjligt att ni inte är romantiskt kapabla i de långa loppet.

– Om du är förälskad, men inte romantiskt kompatibel, så kommer relationen sannolikt inte bli långlivad, säger Joshua Klapow.

Sponsrat innehåll

Andra läste även