Karl Fredriks stora sorg med Petter – efter bortgången

De senaste åren har tittarna kunnat följa floristen och trädgårdsmästaren Karl Fredrik Gustafsson, 37, på den pittoreska gården Eklaholm i Österlen.

Tillsammans med sin partner Petter Kjellén, 42, deras hund Hamlet samt katterna JC och Leopold, har Karl Fredriks liv skildrats i TV4:s ”Karl Fredrik på Österlen” sedan starten 2020. Serien har nyligen tagit en paus.

Utöver att driva sin populära gårdsbutik, är Karl Fredrik även författare. Nyligen lanserade han sin andra bok, ”Karl Fredrik. Vårkänslor och trädgårdsmagi”.

Karl Fredrik och Petter planerar sitt bröllop och i september kommer de att fira tio år tillsammans med två ceremonier.

Foto: TV4

– Det blir två bröllop. Först ett litet i Frankrike för 55 personer, bara vänner, ingen familj. Sedan ett lite större på Eklaholm med säkert 150 personer. Så både Frankrike och Sverige. Det blir bröllop i dubbel bemärkelse!, berättar Karl Fredrik för Hänt.

Sörjer Förlusten av en Familjemedlem

Nu har tv-personligheten delat den sorgliga nyheten att de har förlorat en älskad familjemedlem. Hunden Hamlet, som också blev en bekant för tv-tittarna, har gått bort.

”Det är med en stor sorg jag meddelar att vår fina hund Hamlet nu finns i hundhimlen! Hamlet, Du fattas oss! Imorse var du med oss i Plantis när vi jobbade, ikväll finns du inte längre bland oss. En familjemedlem har ryckts ifrån oss, på tok för tidigt på grund av en spridd tumör”, skriver Karl Fredrik på Instagram.

Foto: Instagram

Han fortsätter: ”Vi kommer aldrig glömma dig, du kommer alltid vara saknad. Ni är många som fått följa Hamlets liv genom TV, tidningar och sociala medier. Hela din Eklaholms-familj sörjer dig! Du var den snällaste, finaste, gosigaste och mest omtänksamma hund och vän vår familj kunde ha! Jag som inte är uppväxt med hund, kunde inte ana vilka band och känslor man kan hysa för en hund, nu vet jag”.

Karl Fredrik avslutar med ett löfte till sin fyrbenta vän:

”Jag ska trösta din vapendragare, din bästa vän och ständiga följeslagare Petter! Hamlet, lova att ha kul i hundhimlen! Var den nyfikna, kloka och glada hund med aptit på livet, som vi minns dig! Alltid älskad, med stor saknad men aldrig glömd, Hamlet!”, skriver han.

Foto: Instagram

Vi förstår att det är riktigt jobbigt just nu för er. Det är alltid sorgligt och enormt tråkigt när någon nära försvinner.

Sponsrat innehåll

Andra läste även