Kluriga utmaningen: vilken tid visar klocka nummer fem?

Fyra klockor visar olika tider på dygnet, men den femte klockan är tom. Kan du lista ut vilken tid den ska visa?

Att träna sitt logiska tänkande har man nytta av i många situationer i livet. Men tyvärr känns det som man tränar alldeles för lite på det nuförtiden.

Ett bra sätt att träna sig att tänka logiskt och hålla hjärnan i trim är kluringar, som dagens utmaning. Den här bilden har delats mycket på nätet senaste tiden och många verkar få tänka rejält för att komma på svaret.

På bilden nedanför ser vi 5 stycken klockor. Fyra av dom är ifyllda med tider medan den femte är helt blank. Nu gäller det att tänka ut vilken tid den femte klockan ska visa!

Vilken tid visar klockan?

Brightside

Här gäller det att noggrant analysera de fyra första klockorna och försöka hitta ett mönster. Svaret för vad den femte klockan ska visa finns gömt i bilden.

Det är så klart inte det enklaste, så ta din tid och klura lite, så kommer rätt svar längre ner.

Lycka till!

Pexels

Rätt svar

Har du ett svar redo?

Bra! Då ska vi se om du hade rätt. Här är den rätta tiden för sista klockan:

Brightside

Stort grattis till er som lyckades knäcka koden!

Nu undrar förstås ni andra varför den sista klockan ska visa just den tiden. Ledtråden är att man måste ”vrida bak” tiden för att kunna lösa gåtan.

Om ni kollar noggrant på de första klockorna ser ni att de först är vridna 1 timme och 10 minuter tillbaka, sen 1 timme och 20 minuter och till sist 1 timme och 30 minuter. Om du fortsätter med samma mönster på den fjärde klockan får du tiden som står i bilden, 17.35.

Helt logiskt, men inte så enkelt att klura ut kan jag tänka mig. Glöm nu inte att dela bilden och utmana era vänner och se om de lyckas knäcka koden!

Sponsrat innehåll

Andra läste även