Kock: du har gjort äggröra fel hela ditt liv – prova det här tricket

En restaurangkock har avslöjat sin hemliga ingrediens när det kommer till att tillaga en klassisk rätt med äggröra på rostat bröd – och ingrediensen ger den krämigaste äggröran du någonsin kommer att göra.

Äggröra är ett av de mest populära frukostvalen genom tiderna – och enligt denna kock finns det en hemlig ingrediens för att ta din rätt till nya höjder.

Även om det ser enkelt ut att göra, är det svårt att uppnå den perfekta konsistensen på äggröra. Nu har en kock delat med sig av sitt hemliga vapen för att göra de fluffigaste äggröran varje gång.

Luftiga och fluffiga äggröra har aldrig varit enklare, och du kommer definitivt att imponera på dina vänner och familj med detta steg-för-steg-recept som delas av en kock från den innovativa London-restaurangen Fallow.

I en kort TikTok-video förklarar kocken:

”Så här gör du äggröra, som en kock. Minst tre ägg, eller om du är som jag och girig, så tar vi fem.”

Efter att ha knäckt äggen i en skål, kryddade han blandningen med salt och peppar och lade till en smörklick i en het panna. Han förklarar:

– Vi ska göra lite läckert brunt smör, det blir en fin nötsmak.

När pannan var varm hällde han i äggen och sa:

– När smöret är fint och brunt, ta det från värmen och tillsätt dina ägg.

För att fullända receptet flyttade han sedan kastrullen på och av värmen, och strax innan äggen var färdigkokta tog han kastrullen från värmen igen och tillsatte den hemliga ingrediensen – crème fraîche .

Han kokade sedan äggröran tills han var nöjd med konsistensen och serverade äggen på lite rostat bröd, kryddat med lite svartpeppar och srirachasås.

– Det är så man gör äggröra som en kock.

Människor blev imponerade av hans recept, med en TikToker som skrev, ”Ja, det här är det bästa sättet, så bra”, medan en annan tillade: ”Har nyss gjort det här och det var overkligt!”

Sponsrat innehåll

Andra läste även