Du har förmodligen aldrig gjort det förut, men det annorlunda och effektiva knep kan säkerställa krispigt bacon varje gång.
Bacon är en särskilt populär mat över hela världen – även i Danmark. Det är olika om man vill ha baconstekt knaprig eller lite mindre stekt.
Vill man att det ska vara helt frasigt kan det vara svårt att skapa en balans mellan knaperstekt bacon och fast form i själva köttet utan att det smular.
Om du känner till det här problemet kanske du vill prova ett smart och enkelt knep som en kock vid namn Roice Bethel har avslöjat på Instagram.

Videon heter ”Evenly Crispy Bacon Everytime”, det vill säga krispigt bacon varje gång.
I videon säger Roice att man måste koka bacon om man vill att det ska bli knaprigt.
Det låter kanske konstigt, men det är på grund av köttet.
Roice förklarar vidare att det finns två delar till en bit bacon. Muskeln som är den mörka delen och den vita ljusa delen som är fett.
”Muskeln lagar sig väldigt snabbt, medan det tar längre tid för fettet”, säger Roice i videon.

För att göra bacon knaprigt på Roices sätt måste du göra följande:
1: Ta en panna och lägg genast bacon på den och sätt på lågan.
2: Häll sedan kallt vatten över baconet så att det precis täcks.
3: Vattnet förhindrar att temperaturen blir för hög, vilket gör att fettet avdunstar. På så sätt blir kött och fett färdigt samtidigt.
4: När vattnet avdunstar blir baconet knaprigt utan att köttet blir överstekt eller bränt.
5: Ät det perfekta baconet