Kocken avslöjar hemligheten: så här enkelt gör du perfekt krispig potatis

Med det här knepet blir det busenkelt!

Steffen Henssler, den tyske kocken känd för sin matlagningsexpertis, delar sina beprövade tips för att uppnå den perfekta krispigheten i stekt potatis.

Stekt potatis är ett populärt tillbehör som förhöjer smaken av många rätter, från kött till omeletter. Med rätt teknik kan det lyfta en måltid från god till enastående.

Enligt Hensslers metod börjar förberedelserna redan dagen innan. Potatisen, fast oskalad, kokas nästan helt klar. Efter att den har svalnat något kan den skalas, eller så kan den behålla skalet.

För bästa resultat är det bäst att låta potatisen svalna helt och sedan förvara den över natten i kylen. Nästa dag skärs potatisen i jämntjocka skivor.

När det är dags att steka, hettas rikligt med rapsolja upp i en stekpanna. Potatisskivorna placeras jämnt i pannan så att varje skiva får kontakt med pannan.

Potatisen steks sedan på hög värme tills den är gyllenbrun på ena sidan. Därefter vänds skivorna försiktigt för att säkerställa att alla får kontakt med pannan igen. Under stekningen ska de vändas då och då för att säkerställa en jämn stekning.

Efter stekningen ska överskottsfettet dräneras av potatisen genom att hälla den i ett durkslag. Sedan är det bara att servera potatisen med önskade tillbehör.

Genom att följa dessa steg lovar Henssler en bakad potatis med den eftertraktade krispigheten som lyfter varje måltid till en fest.

”Matlagning handlar om kärlek”, som han så vackert uttrycker det, och med dessa enkla knep kan vem som helst förvandla stekt potatis till en krispig njutning.

Sponsrat innehåll

Andra läste även