Kocken förvandlar vanlig konserverad majs till en gourmeträtt med en hemlig ingrediens

Det här måste jag prova – ren magi!

Har du någonsin känt dig skyldig över att använda konserverad majs istället för majs från en färsk kolv? Vi vet alla att färsk majs smakar bäst.

Men det finns dagar då du helt enkelt inte har den extra tiden eller energin att laga din majs på detta sätt. Lyckligtvis finns det inget behov av att göra detta heller, eftersom du enkelt kan göra en smakrik rätt även om du bestämmer dig för att använda konserverad majs.

TikTok-stjärnan och kocken @rosereisman visar i en populär video hur det är möjligt att uppgradera något så enkelt som konserverad majs.

Detta enkla steg gör stor skillnad. Det är därför du aldrig mer behöver må dåligt av att använda konserverad majs.

Hon säger i sin video att om du vill använda konserverad majs eller fryst majs kan de förbättras genom att bara rosta dem på spisen först. Det gör att det inte längre blir stora uppsvällda och smaklösa majskorn.

Istället får de bättre smak och konsistens. Allt du behöver göra är att lägga till majsen i en kastrull som har sprayats med vegetabilisk olja. Här ska du fräsa dem på medelvärme i tre till fem minuter.

När man ser att de blivit gyllenbruna förklarar hon att de börjar bli goda. Du kan sedan använda dem för en rad ändamål, eftersom du till exempel kan använda dem i en sallad. Du kommer också lätt att kunna äta dem själv.

@rosereisman

Canned/ frozen corn gets a bad rap, but it’s actually a great ingredient to keep on hand. 🌽Wondering how to enhance it? Check out my tip for making it gourmet- no one will know!😉 #rosereisman #corn #cannedcorn #frozencorn @Green Giant

♬ original sound – Rose Reisman

Tittarna på sociala medier hyllade detta tips, och flera uttryckte att de var redo att använda det.

En användare frågade om du skulle skölja och tina majsen, och kocken svarade: ”Du måste skölja den, men du behöver inte tina den.”

Sponsrat innehåll

Andra läste även