Kockens uppmaning: därför ska du aldrig knäcka ett ägg på kanten av en skål

Många väljer att kläcka ett ägg på kanten av en skål eller på pannan, men det är faktiskt en dum idé. Det här ska du göra istället.

De flesta recept för bakning och matlagning kräver ett eller två ägg, och för de allra flesta ”hemkockar” finns det inget mer irriterande än när du knäcker ett ägg och sedan måste få ut små äggskal ur maten.

Få människor kan knäcka ägg med en hand som proffsen, men det finns faktiskt ett annat och mycket enklare sätt att knäcka ägg som inte kräver något speciellt.

Vissa människor kanske tror att knäcka ett ägg på kanten av en skål är att föredra, men detta är faktiskt felaktigt. 

Det bästa sättet att knäcka ett ägg är på en plan yta, till exempel en bordsskiva, vilket gör att membranet förblir intakt och lasten från skalet att hänga på medan resten av ägget faller ner i skålen eller på panorera, skriver Mashed.com.

Naturligtvis finns det alltid en chans att saker och ting inte går precis som planerat, men att knäcka ägg på en plan yta istället för en kantig kommer utan tvekan att hjälpa din matlagning.

Att knäcka ägg på bänkskivan har en annan fördel

Många kockar övar också på att knäcka ägg i separata skålar först och sedan blanda äggen i resten av blandningen. Detta säkerställer att även om äggskalet letar sig ner i skålen är det lättare att fiska ur den genomskinliga råa äggvitan än ur en smet, där den väl kan blandas.

Den franske kocken Jacques Pepin, känd för sina omeletter och crêpes, säger att det finns en annan fördel med att knäcka ägg på disken istället för på kanten av en skål:

Det hjälper till att förhindra matförorening. Råa ägg kan bära salmonella, och många fall av matförgiftning är resultatet av vårdslöshet och korskontaminering i köket.

Sponsrat innehåll

Andra läste även