Konstiga knepet som faktiskt funkar: därför ska du hälla vinäger i toaletten

Annons

Det här knepet är faktiskt riktigt smart!

Här kommer ett knep som gör livet lite lättare jämfört med att städa toaletten.

Något som ofta gör att badrummet känns äckligt och smutsigt är när toaletten drabbas av gulbrun missfärgning som sipprar in i porslinet. Ibland måste man skrubba riktigt länge för att få bort fläckar, kalk och irriterande bakterier.

Men det finns metoder för att snabbt och enkelt bli av med sådant som annars inte försvinner. Och du behöver inte ens ta till hårda rengöringsmedel som skickar gifter och kemikalier i avloppet.

Annons

Genom att istället använda vinäger kan du få ett miljövänligt, effektivt och inte minst ekonomiskt knep som gör att toaletten känns som ny.

Anledningen till att ättika fungerar är att det är en sur lösning. Syran i vinäger är särskilt effektiv för rengöring.

Annons

Den kan penetrera de inåtväxande fläckarna och skalan i toaletten och lyfta dem från toalettsitsens yta så att de lätt kan skuras bort. Du behöver med andra ord inte jobba särskilt hårt alls.

Blivit viralt på nätet

Tricket har visats mer än 10 miljoner gånger på YouTube, och i kommentarerna är många tacksamma för tipset.

”Jag kollade toaletten sju timmar senare och alla fläckar var helt borta! Till och med fläckarna på botten av toalettsitsen var borta”, skriver en användare och fortsätter: ”Min toalett ser helt ny ut! Det var nästan inget jobb! Tack du delar detta.

Ovan kan du se en video på det smarta tricket!

Annons

Andra läste även