Kroppar försvann från krematoriet: nu åtalas en man för att ha sålt dem på Facebook

Det rådde stora tvivel om vad som hade hänt när flera kroppar försvann från ett krematorium. Nu har de dykt upp, och det har lett till ett ovanligt mål mot en amerikansk artist.

Sean McCormick, som är chefsåklagare i Cumberland County, har uppgett att han har sett en massa saker och han trodde att han hade sett allt. Så visade sig dock inte vara fallet och därför blev han också förvånad över detta fall.

Fallet har lett till att den 40-årige kroppsmodifieringskonstnären Jeremy Pauley från Enola i Pennsylvania åtalats för både osedlig hantering av lik och olaglig försäljning av stulna kvarlevor.

Den amerikanske mannen har kommit i besittning av kropparna genom att betala en kvinna från Arkansas cirka 30 000 kronor för att skaffa kroppsdelar till honom. Han har då valt att sälja dem vidare på Facebook med vinst, rapporterar Sky News.

I samband med utredningen har hans hus genomsökts flera gånger. Första gången polisen var över gjordes inga fynd, men så var inte fallet andra gången.

När polisen stannade till vid hans hem för andra gången gjorde de en lång rad hemska upptäckter. Här hittades hjärnor, hudrester, ett hjärta, en lever, lungor och till och med ett barns underkäke med tänder.

De många kvarlevorna hade kommit i hans ägo olagligt. Kvarlevorna han ville köpa från Arkansas-kvinnan hade stulits från ett lokalt krematorium.

Hittade fler skelett

Kropparna kom ursprungligen från University of Arkansas, som hade donerat dem för att användas av läkarstudenter i deras utbildning. De skickades sedan vidare till ett lokalt krematorium.

Förutom de många liken hittades även flera skelett med den amerikanske konstnären. Det visade sig dock att han gärna sålde vidare dessa utan att hamna i problem med lagen.

”Frågan vi var tvungna att besvara var: ’Är försäljning av kroppsdelar och ben olaglig eller laglig?’. En del av det var, till vår förvåning, lagligt. Men allteftersom utredningen fortskred stod det klart att det också fanns något olagligt var pågår”, säger Sean McCormack.

Det har ännu inte kommit någon dom i fallet, varför det inte är känt vad straffet blir för 40-årige Jeremy Pauley.

Sponsrat innehåll

Andra läste även