Krympt tröjan i tvätten? Magiska knepet räddar din tröja på nolltid

Har du panik för att din tröja krympt i tvätten? Var lugn, räddningen är här.

Vi har alla upplevt att kläder krymper i tvätten någon gång, och det är alltid lika irriterande. Det spelar ingen roll om man köper snygga kläder om de förvandlas till barnstorlek efter en tvätt.

Men är en krympt tröja helt utom räddning? Självklart inte. Det här knepet räddar dina kläder som krympt i tvätten och det bästa är att du förmodligen redan har alla saker som krävs hemma i ditt badrum.

Knepet är hämtat från sajten Land och du behöver bara följa stegen nedanför för att rädda dina fina kläder!

Så här gör du:

1. Häll upp ljummet vatten i en balja och tillsätt vanligt hårbalsam. Snåla inte på dosen, vattnet ska bli riktigt ”halkigt”.

2. Lägg sedan ner det krympta plagget och låt det dra åt sig av vattnet. Balsamet ska lägga sig runt fibrerna så tryck försiktigt tills alla luftbubblor kommit upp. Hårbalsamet får fibrerna att släppa så du kan dra ut det igen.

3. Ta upp ditt plagg och tryck ut så mycket vatten det går. Var noga med att inte vrida eller gnugga tyget. Ett bra knep är att lägga plagget på en stor badhandduk och rulla in det i handduken. Frottén suger åt sig överskottsvattnet.

4. Ta sedan ut plagget och börja försiktigt dra tills plagget har de mått du vill ha.

5. Lägg ut plagget på en dubbelvikt, torr handduk och låt det plantorka. Textilier som gärna vill dra ihop sig igen kan du nåla upp på underlaget. Använd rostfria nålar.

person holding knitted textiles
Unsplash

Så enkelt är det att rädda dina krympta plagg! Glöm nu inte att dela med er av tipset till vänner och bekanta!

Sponsrat innehåll

Andra läste även