Kungaparet får hårda anklagelser – kritikstorm efter orden om vaccineringen: ”Fått gå före”

Under fredagen meddelade hovet att kungen och drottningen har fått sin första dos av coronavaccineringen.

Trots den glädjande nyheten har kungaparet fått kritik för att ha fått gå före i kön, vilket nu hovet slår tillbaka mot.

– Det finns en viss skepsis hos svenska folket att vaccinera sig och i det här fallet kan kungen vara en person som visar att man ska vaccinera sig för att vi så småningom ska komma ur den här pandemin, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet till Aftonbladet.

Vaccinationen har inneburit ett stort steg i rätt riktning för många när det gäller att ta sig an coronapandemin.

Men trots det är det flera personer som är skeptiska till att ta vaccinationen. Men några av de som inte är motvilliga är kungaparet.

Hovet meddelade under fredagen att kungen och drottning Silvia hade fått sin första dos av vaccineringen.

Det var en glad kung som syntes på bilden när han fick sprutan och skickade med en uppmaning till svenska folket.

Foto: Instagram/Kungahuset

”Den stora vaccineringen mot covid-19 är nu i gång runtom i vårt land. Det är min förhoppning att alla som har möjlighet att vaccinera sig under dessa kommande månader väljer att göra det, så att vi tillsammans och så snart som möjligt kan komma igenom denna svåra tid”, skriver kungen via hovets Instagram.

Alla är inte positiva till att kungaparet har fått vaccin. I en intervju med Aftonbladet berättar hovet att de fått kritik för att ha ”gått före i kön”.

– Det finns en viss skepsis hos svenska folket att vaccinera sig och i det här fallet kan kungen vara en person som visar att man ska vaccinera sig för att vi så småningom ska komma ur den här pandemin, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

– Den reflektionen och synpunkten kan vi se i sociala kanaler. Det kan man absolut ha stor förståelse för gällande den grupp som verkligen vill att dess nära och kära ska vaccinera sig, säger Margareta Thorgren.

– Kungaparet är i riskgrupp och har inte tagit någon annans plats, och vaccineringen är noga planerad utifrån det, fortsätter hon.

Sponsrat innehåll

Andra läste även