Kvinna tatuerade sin katt – nu kontrar hon kritikerna: ”Kattens liv är bättre än ditt”

Den här nakenkatten bor i Ukraina och har fått hela nätets uppmärksamhet – efter att hans matte gjort en tatuering på kattens bröst.

Katten Yasha från Ukraina har startat en stor kritikstorm på social medier. Detta efter att influencern och Instagram-modellen Elena Iwanickaya lagt upp bilder på katten där han ses med en stor tatuering på bröstet.

Djurvänner världen över rasar mot bilderna och säger att Elena ”behöver hjälp” efter vad hon gjort mot sitt husdjur. Det är dock inte första gången som katten och matte hamnat i blåsväder.

Redan 2017 fick Elena stark kritik då hon delade bilder som tagits på Yasha samtidigt som katten hölls fast hölls fast och en tatuerare sågs tatuera katten.

”Du kan inte bara tortera de som är svagare än dig. Det är inte en leksak, det är en levande varelse”, skriver en upprörd användare på nätet.

En annan användare skriver: ”vore bättre att tatuera hennes panna med ordet ’idiot’”.

Facebook

UAnimals, en organisation i Ukraina som kämpar för djurens rättigheter, har fått nys om fallet och gjort ett uttalande:

”Kattens ägare tyckte det vore roligt att ge sin katt en tatuering. Tyvärr, var det de värsta timmarna i kattens liv. Det är omöjligt att ens titta på de här bilderna!”

Facebook

Försvarar sitt beslut

Ägaren, Elena, är chockad över kritiken och försvarar sitt beslut till 100 procent. Hon menar att katten inte hade ont över huvud taget.

”Kattens liv är bättre än ditt. Kanske är det ett helvete för dig, men han mår bara bra”, säger Elena, som har över 72 000 följare på Instagram.

”Han har inte kastrerats och kommer aldrig göra, det skulle vara tortyr på riktigt”, säger hon. ”Jag kollade med veterinären innan jag gav honom en tatuering och de sa att det var okej. En veterinär fanns på plats när de gjorde tatueringen, så allt var under kontroll.”

Instagram

Elena menar att hennes katt lever ett väldigt bra liv och inte led av besöket hos tatueraren.

”Katten behandlas med kärlek och omsorg… han är väldigt smart och njuter av sitt glada liv. Tatueringen gjordes på det övre lagret av hans hud. Bara 1-2 millimeter, han kände ingen smärta. Direkt efter proceduren betedde han sig normalt och började leva som vanligt igen.”

Vi tycker det är hemskt att behandla sina husdjur på det här sättet! Vad anser ni om Elenas beslut?

Sponsrat innehåll

Andra läste även