Kvinnan färgar sitt hår med Nutella: när frisören visar resultatet får alla en chock

När hon slog sig ner i frisörstolen tog frisören fram en stor burk Nutella…

Nutella är en kontroversiell, men samtidigt oemotståndligt god produkt som lockar både barn och vuxna som vill stilla sitt sötsug eller tillfredsställa sina smaklökar.

Folk över hela världen är så passionerade för Nutella att det nyligen uppstod nästan ett bråk med slagsmål när en fransk stormarknadskedja sålde det hasselnötssmakande chokladsmöret till nedsatt pris.

Men Nutella är mer än bara en matvara. Det har blivit ett trendigt färgämne för hår, och människor är villiga att betala stora summor för att få sina lockar färgade i den karakteristiska bruna nyansen som påminner om den älskade chokladkrämen.

Så oavsett om det är på mackan till frukost eller som en hårinpackning för att ge liv åt din frisyr, är Nutella en produkt som verkligen har gjort sitt märke på världen, både i köket och i skönhetsvärlden.

Enligt Abed Allahitani, en frisör med en egen salong i Dubai, är Nutella ett oväntat men effektivt verktyg när det gäller att färga håret. Tillsammans med skönhets- och sminkbloggaren Huda Kattan delade han en video där han använder Nutella på en kvinnlig kund.

I videon ser man hur håret först rätas ut, och sedan applicerar frisören ungefär tre stora klumpar Nutella i kvinnans hår. Efter att denna ovanliga ingrediens har applicerats fortsätter färgningen på det traditionella sättet, inklusive användning av en burk kondenserad mjölk som också läggs i kundens hår.

Resultatet av behandlingen är enligt videon att den helt blonda kvinnan får mycket mörkt hår, vilket hon verkar vara mycket nöjd med. Men det är viktigt att notera att detta resultat inte är permanent, enligt Abed:

”Resultatet varierar beroende på håret. Om du strävar efter en ljusare karamellfärg kan den hålla i en till två veckor, medan om du vill ha en mörkare nyans och är beredd att låta chokladen sitta längre kan den hålla längre,” förklarar han för brittiska tidningen Metro.

Det är oklart om Nutella är den enda ingrediensen som används i hårfärgningen. Det är viktigt att konsultera en frisör innan du försöker använda Nutella eller andra ovanliga ingredienser i håret.

Sponsrat innehåll

Andra läste även