Kvinnan vägrade sälja sitt hus till regeringen: då händer något helt galet

En kinesisk kvinna uppmanades att sälja sitt lilla hem så att det kunde rivas för att ge plats åt en motorväg… men hon gav inte upp utan kamp.

Liang – som bara är känd under sitt efternamn – ombads lämna sin egendom i staden Guangzhou, Kina, så att byggherrar kunde riva den och bygga en motorväg.

Totalt ombads 47 hushåll och sju företag att lämna sina fastigheter; men fru Liang vägrade att göra det.

Hennes grannar flyttade ut 2019, men fr.om tidigare i år bodde Liang fortfarande i sitt hem.2010 beslutades att platsen skulle vara platsen för den nya motorvägen och arbetet har nu slutförts då byggherrarna helt enkelt valde att bygga runt Liangs hus.

Enligt filmer som släppts av det lokala medieföretaget Guangdong TV är huset – känt som ett ”spikhus” – ett envåningshus.

Det påstås också att tomten innehåller en liten lägenhet på 40 kvadratmeter (430 kvadratmeter).

Trots fantastisk utsikt innan motorvägen byggdes är bostaden nu inklämd mellan två körfält på motorvägsbron.

För att göra saken värre sitter dingzihu nu mitt i fyra körfält.

Men i en intervju med MailOnline sa Liang: ”Du tycker att den här miljön är dålig, men jag tycker att den är tyst, befriande, trevlig och bekväm.”

När det gäller anledningen till att hon vägrade att flytta var Liang uppenbarligen inte nöjd med de alternativa boendealternativ hon erbjöds.

Enligt myndigheterna erbjöds den envisa boendet ett antal bostäder att flytta in i och tackade också nej till många ersättningsformer.

Sponsrat innehåll

Andra läste även