Läkare varnar: Ät aldrig pizza på det här sättet – det är farligt

Annons

Efter en lång dag så är det lätt hänt att man smiter in på pizzerian runt hörnet och köper med sig en pizza hem. Att komma hem och få äta en god pizza framför TV:n och bara njuta är någonting som många uppskattar.

När man köper med sig pizza hem så gör väldigt många människor samma sak: man äter direkt ur kartongen för att spara disk.

Det är ju nästan godare att äta ur kartongen också, eller hur? Men nu har det visat sig att man kanske inte borde äta pizzan direkt ur kartongen på det här viset om man ska tro denna rapporten.

Det är organisationen Tænk Kemi som har rapporterat att man har hittat skadliga ämnen när man tagit prover på pizzakartonger. Av denna anledning kan det i förlängningen innebära att din hälsa skadas om du äter direkt från kartongen.

Enligt den rapporten som gjordes så kunde man hitta ämnen som både var hormonstörande och cancerframkallande. Detta är verkligen inte trevligt.

För att undvika detta så ta fram en tallrik nästa gång du köper med dig pizza hem. Detta gör du för att inte riskera att bli sjuk. Det kommer bli lite mer disk, men vad gör det om det kan vara bättre för hälsan, eller hur?

Annons

Här i Sverige har vi rätt så bra koll på det mesta men det betyder inte att man ska bortse från detta.

Annons

Många kartonger importeras från andra länder då det är billigare där. Av denna anledning vet man inte om det finns många av dessa kartonger i Sverige.

Sponsrat innehåll

Andra läste även