Läkare varnar för populär herrfrisyr: ”håret klarar inte av det”

Har du den här populära frisyren? Då kan det vara dags att tänka om.

Den berömda ”man bun” frisyren har länge varit populär och är fortfarande en vanlig frisyr hos män.

Experter har en tråkig nyhet till alla män som bär den populära frisyren. Enligt den amerikanska webbplatsen Science Mic kan den moderna håruppsättningen leda till sjukdomen ”traction alopecia”.

Denna sjukdom kan orsaka tillbakadragande hårlinjer och höga tinningar som en direkt följd av att håret har dragits stramt tillbaka under en längre period. Sullivan, som intervjuades av Science Mic, förklarar att detta strama drag på håret kan skada hårsäckarna och med tiden leda till permanenta ärr och förlust av hårväxt.

Experter noterar en ökning av personer med detta tillstånd, vilket inte bara drabbar män som bär man buns utan också kvinnor som föredrar strama hästsvansar.

Dermatologen Lars Norlén bekräftar detta tillstånd och förklarar att långvarig användning av strama frisyrer kan skada hårsäckarna och leda till permanent hårförlust, särskilt vanligt bland kvinnor.

För dem som ändå vill bära man buns ger stylisen Dennis Zuniga ett värdefullt råd: undvik att göra frisyren för stram för att undvika framtida problem och behov av hårtransplantationer.

Det är viktigt att vara medveten om riskerna för att bevara hårets hälsa.

Sponsrat innehåll

Andra läste även