Läkare varnar för riskerna med den populära trenden – ögonfranslöss blir allt vanligare

Annons

Läkare varnar nu för riskerna med den vanliga trenden. Löss i ögonfransarna blir allt mer vanligt hos personer med ögonfransförlängning.

Det kommer dagligen ut nya skönhetsprodukter och ingrepp på marknaden. Fillers, botox, nagelförlängning och så vidare. Konsumenterna till dessa skönhetsknep varierar i olika åldrar.

Oftast brukar det finnas någon form av åldersgräns men dessa gränser minskar i ålder år efter år. Barn och vuxna ser det som en självklarhet att till exempel använda sig utav ögonfransförlängning.

Det är dock någonting som fört med sig av oanade bieffekter

Läkare ser att det är allt mer vanligt med löss i ögonfransarna hos personer som har ögonfransförlängning, rapporterar ABC7 News.

Annons

Enligt nyhetssajten beror lössen på att man är dålig på att t vätta och rengöra fransarna, genom att inte tvätta dem är det rätt självklart att mer bakterier samlas som i sin tur kan leda till infektioner och slutligen löss.

 – Den allmänna uppfattningen när du har ögonfransförlängning är att man är rädd för att röra- eller tvätta dem för man är rädd för att ögonfransen ska lossna, säger läkare Sairah Malik. Läkaren menar vidare att det kan vara bra att låta ögonlocken vila från ögonfransförlängning då och då, men om man har det – se till att rengöra!

Annons
Sponsrat innehåll

Andra läste även