Läkaren räddade hans liv när han föddes: 30 år senare händer det ofattbara

Det här är som taget ur en film!

Chris Trokey föddes en junidag 1986, tio veckor för tidigt. Föräldrarna fördes i hast till sjukhuset vid University of California Irvine, som hade regionens enda intensivvårdsavdelning för för tidigt födda barn.

Reader’s Digest skriver att läkarna gav den lilla pojken en 50-50 chans att överleva.

Som bebis var han så liten att han fick plats i sin pappas hand, men trots att han var liten var han tuff. Bara timmar efter födseln andades barnet, som föddes 2½ månad för tidigt, av sig självt.

När de kunde lämna sjukhuset sju veckor senare hittade de en expert på för tidigt födda barn: Dr Michael Shannon rekommenderades som någon som kunde ge dem expertuppföljning av de problem som för tidigt födda barn ofta upplever.

Det skulle inte ta mer än två veckor innan föräldrarna till den lilla bebisen behövde Shannons expertis. Chris fick en livshotande feber. Sjukhuset hade ingen neonatal intensivvårdsavdelning, och det var Shannon som var tvungen att sätta den lille pojken på ett antibiotikum och administrera behandlingen.

Barnläkaren var i beredskap med den lilla pojken i mer än två dagar innan barnet var i ett tillräckligt stabilt tillstånd för att läkaren skulle återvända hem.

Chris Trokeys föräldrar har berättat för honom många gånger om episoden, som de refererar till som den näst mest dramatiska de har upplevt, näst efter tiden direkt efter födseln.

Chris Trokeys föräldrar har berättat för honom många gånger om episoden, som de refererar till som den näst mest dramatiska de har upplevt, näst efter tiden direkt efter födseln.

30 år senare var Chris Trokey sedan länge en erfaren ambulansförare. Han kallades till en dramatisk frontalkrock med en semitrailer och en personbil. Räddningstjänsten var redan på plats tillsammans med flera ambulanser.

När bilen väl var lös hade Trokey den svårt skadade föraren på en bår inom några sekunder. Trokey satt med honom bak i ambulansen när sirenerna slog och de rusade till sjukhuset.

På akuten hörde Trokey mannens namn. ”Doktor Shannon.” Han insåg att detta var samma Michael Shannon som hade räddat sitt eget liv 30 år tidigare.

De två är upptagna människor, men varje dag på årsdagen av Shannons olycka träffas de för att äta tillsammans. Och några år senare, när Chris Trokey själv blev far till en liten pojke, tvivlade han inte på sitt val av barnläkare: det var Shannon.

Dela gärna den häftiga berättelsen!

Sponsrat innehåll

Andra läste även