Lärare gav sig på elev som kastade snöboll i hans nacke – nu får han sitt straff i rätten

Läraren fälls i rätten för ringa misshandel av en tolvårig elev efter att pojken kastat en snöboll som träffade lärarens nacke.

Läraren i fråga, som varit grundskolelärare i 30 års tid, såg att några elever från sjätte klass stod och kramade snöbollar på skolgården. Då detta bröt mot skolans förbud att kasta snöbollar så agerade läraren. Det hela slutade med att eleverna kastade en hård snöboll i nacken på läraren, skriver Sydsvenskan.

Pojkarna började direkt springa ifrån platsen efter att läraren blivit träffad av snöbollen. Då sprang läraren efter och fick tag på eleven som kastat snöbollen, och tryckte ner honom på marken.

Läraren bad en vecka senare om ursäkt till pojken framför hans pappa och skolchefen, men pojkens familj valde ändå att gå vidare med ärendet och anmälan till rätten.

Tusentals kronor i böter

Enligt Sydsvenskan anser Tingsrätten det styrkt att läraren tagit tag i pojkens nacke och tryckt ner honom till knästående position. 

Läraren döms därmed till ringa misshandel och ska betala 9 200 kronor i dagsböter samt 800 kronor till brottsofferfonden. Han kommer inte att behöva betala något skadestånd till pojken.

Vad tycker ni om den kontroversiella händelsen? Ge era åsikter i kommentatorsfältet!

Sponsrat innehåll

Andra läste även