Lasse Kronérs stora ilska mot statsministern

Lasse Kronér, 61, är en välkänd tv-profil som alltid är i ropet. Nu i sommar är han särskilt aktuell med ”Lasse på slottet”, en serie allsångskvällar på Tjolöholms slott där han uppträder tillsammans med en rad spännande artister.

Men trots att vi oftast ser Lasse som den glada och skämtsamma göteborgaren, finns det något som irriterar honom djupt. Han kan inte tåla oärlighet och brist på respekt, vilket verkligen får honom att se rött.

I en ny intervju med tidningen Dagens ETC uttrycker Lasse Kronér sin starka kritik mot statsminister Ulf Kristersson. Kronér håller inte igen:

”Att upprepade gånger lova Hédi Fried att man inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna och sedan bryta det löftet, då förtjänar man att hamna i helvetet,” säger Lasse Kronér till Dagens ETC.

Foto: Wikipedia

Lasse är även djupt bekymrad över den politiska utvecklingen i stort och anser att public service får alltför mycket kritik.

”Samhället idag är en karbonkopia av hur det var under 20-talet. Jag tror att vi måste börja bli lite rädda om demokratin. Vi måste vara rädda om public service. Idag är ju public service hårdare ansatt än någonsin. När man säger att public service är vänstervridet – jag håller inte med om det. Den senaste tiden har tendensen tvärtom varit den motsatta. Public service har börjat bli livrädda och man vacklar i sin styrka,” säger han.

Foto: TV4

”Visst har public service lutat åt vänster, det var kanske lite mycket av den varan förr i tiden, men public service i sig är skitfint. Och nu när man är inne och hackar på journalister… Så enkelt som Trump duckat frågor från amerikansk media, så enkelt är det att böja demokratin.”

Lasse Kronérs ord är skarpa och tydliga, och de reflekterar hans oro för demokratins framtid och hur media behandlas i dagens samhälle.

Sponsrat innehåll

Andra läste även