Ledarhund vägrar gå ut efter att fått smällare kastade på sig – det här säger polisen

Nyår är en trevlig högtid för många, men för våra fyrbenta vänner kan den fyrverkeritäta högtiden vara en riktig mardröm.

En stor smällare detonerade i närheten av en synskadad man i Jönköping. Han var ute och gick med sin ledarhund som efter händelsen blivit så pass skakad att han inte längre vågar föra sin husse.

Händelsen skedde i 17-tiden under nyårsafton när mannen var ute och promenerade med sin ledarhund i södra Jönköping. Plötsligt hörde de båda en stor smäll, skriver SVT.

”Någon eller några har då avfyrat en kraftfull smällare i närheten av dessa, vilket har resulterat i att hunden har blivit rejält skrämd och inte vågar gå ut”, skriver polisen i ett inlägg på sociala medier.

Söker gärningsmannen

Nu söker polisen den skyldige och vill ha tips från allmänheten.

”Har du sett eller hört något som han hjälpa Polisen i pågående utredning?! Vänligen kontakta Polisen på telefonnummer 11414.”

Händelsen har väckt stora känslor hos personer som bor i området där dådet skedde. Polisens inlägg har delats flitigt och upprörda kommentarer strömmar in:

”Blir så arg och trött på folk som inte tar ansvar”.

En annan person skriver: ”Ett grymt sätt att begränsa vardagen och friheten för en annars aktiv och social granne här ute”.

Sponsrat innehåll

Andra läste även