Leif GW Persson lägger ned – har tappat förmågan

Med en lång och framgångsrik karriär inom kriminalitetens värld har Leif GW Persson blivit synonymt med spänning och intrig. Nyligen firade han sin 79-årsdag, men trots att det var en anledning till firande avslöjar han att förändringar är på gång.

”Det blir väl en ganska späckad dag gissar jag,” delar han med sig av sina planer till podcasten TV-fabriken.

Det är i TV-fabriken, i ett avsnitt som sändes nyligen, där Persson avslöjar en förändring i sitt arbetsliv. ”Jag har trappat ner ansenligt,” erkänner han. Det är en överraskande bekännelse från någon som länge varit en produktiv författare och expert inom brottsbekämpning.

Han avslöjar också att han i princip inte skriver längre. ”Jag har i princip bara ett fast åtagande … och kommenterar aktuella brott,” säger han med en ton av eftertanke.

Blandade reaktioner

Reaktionerna från fans och kollegor har varit blandade. På sociala medier uttrycker många förvåning över Perssons tillbakadragande från det skrivna ordet.

”Så tråkigt att höra att han inte skriver längre, hans böcker var så spännande!” kommenterade en fan på Twitter.

Andra beundrar Perssons beslut att fokusera på andra projekt:

”Respekt till Leif för att han tar det lugnare nu, han har definitivt förtjänat det!” skrev en annan.

Leif GW har författat ett antal romaner, flera av vilka har anpassats till film eller TV-serier. Utöver sitt bidrag till skönlitteraturen har han också publicerat två självbiografier samt ett urval av jaktoch kokböcker. Han är även känd för sin serie om Anna Holt, där han delade skrivandet med Jan Guillou.

Framtiden får utvisa

Trots att de senaste åren har präglats av skrivkramp för den erfarna kriminologen, behåller Leif en hoppfull inställning till framtiden av författarskapet. Han vågar dock inte ge några löften om framtida projekt, men hoppas innerligt att han ännu har fler berättelser att dela med sig av till sina läsare.

Även om Persson har trappat ner på sitt arbete, tycks han inte helt ha gett upp hoppet om att skapa. Han delar med sig av en hemlighet till podd-värden, ”Jag håller på att skissa lite nu,” avslöjar han. ”Men man ska aldrig prata om böcker förens de ligger på disken hos bokhandlaren.”

Vad framtiden har i beredskap för Leif GW Persson återstår att se. Men oavsett om han återvänder till skrivandet eller fortsätter att utforska nya intressen, kommer hans bidrag till kriminalgenren att förbli odödliga.

Sponsrat innehåll

Andra läste även